Skønt brød som er baseret på en franskbrødsdej og rullet sammen om æble-kanelfyld.
Lækkert til morgenmaden, som mellemmåltid eller til, at have med til pausen på job til en kop kaffe eller the.
Du skal bruge:
1/2 kg. hvedemel
3 dl. mælk
15 g. smør
1 pk. gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Æblefyld:
5 æbler
1 tsk. kanel med top
20 g. smør
2 spsk. sukker
Æg til strygelse
Sådan gør du:
Findel gæren i en skål og tilsæt sukkeret. Rør det sammen.
Lun mælken til højst 37 grader. Tilsæt mælk lidt af gangen i gær-blandingen.
Rør det glat.
Tilsæt smør, mel og salt og det hele æltes sammen.
Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen godt, så der bliver æltet luft ind i dejen.
Når dejen er tilpas æltet, lægges den i en skål og overdækkes med et viskestykke.
Lad dejen hæve ca. 1/2 time.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Skræl æblerne . Riv æblerne i en skål. Tilsæt kanel og smør og rør blandingen sammen.
Drys lidt mel ud på bordet og ælt dejen en smule. Rul den ud, så den i sidste ende bliver ca. 30 x 45 cm.
Fordel æble-kanel fyldet på dejen.
Rul dejen sammen som en roulade.
Saml enderne sammen ved at lukke af og dreje ind under brødet.
Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
Med en skarp kniv skæres ridser på skrå på brødet.
Slå et æg ud i en kop og bland en smule vand i. Pisk blandingen med en gaffel.
Pensl brødet med æggestrygelsen.
Sæt brødet i den 170 grader varme ovn og lad det bage ca. 45 min.
Lad det køle en smule af inden det skæres i skiver og nydes med eller uden smør.
Velbekomme!
Comments