top of page
Forfatters billedemollyrosenhoney

Tandoori-ret med gulerødder og squash med honningstegte gulerødder

Opdateret: 18. mar. 2023


Skøn og nem ret med en masse smag og grøntsager.

Spis den med ris, cous cous eller honningstegte gulerødder.



Til 2 personer:


Du skal bruge:


Olie til stegning ( Jeg har brugt en olivenolie med oregano og rosmarin )


350 g. oksekød i tern


2-3 snittede løg ( 175 g. )


1 squash i skiver der er skåret i kvarte


5 snittede gulerødder ( 400 g. )


1 spsk. Tandoori Masala


2 dl. vand



Sådan gør du:


Varm olie op i wok-gryde. Hæld de snittede løg og gulerødder i wok-gryden.

Svits dem ved middelhøj varme i et par minutter.

Tilsæt 1 spsk. Tandoori Masala over og rør rundt. Svits et par minutter mens der røres rundt.

Tilsæt de kvarte squash-skiver og rør rundt.

Lad det svitse ved middelhøj varme i 5-10 minutter mends der røres rundt.

Skub grøntsagerne ud til siden af wok-gryden og læg kødternene i midten. Lad det stege lidt inden kødet vendes rundt. Efter et par minutters svitsen kan det hele vendes rundt.


Skru lidt ned for varmen og læg låg på wokpanden.

Lad det simre ved middelhøj varme og rør rundt indimellem.

Efter ca. 15 minutter tilsættes 2 dl. vand. Der røres rundt og låget lægges på gryden.

Lad det simre ved lav varme ca. 1 time mens der indimellem røres rundt.


Efter 40 minutter kan der tilberedes til de honningstegte gulerødder.


Du skal bruge:


Det antal gulerødder der passer for dig


Olie til stegning


Flydende honning


1 nip chilikerner


Sådan gør du:


Passende antal gulerødder skrælles og skylles. Enderne skæres af.

Del gulerødderne på langs i lange tynde skiver.

En pande varmes og tilsættes olie.

Læg gulerødderne på panden og lad dem svitse et øjeblik inden de vendes.

Lad dem svitse et par minutter før der hældes passende flydende honning over.

Vend rundt og steg ved middelhøj varme.

Pas på de ikke brænder på.


Efter ca. 10 minutters svitsen ved middel varme tilføjes et nip chili der drysses over gulerødderne.

Vend gulerødderne rundt på panden.

Tilsæt lidt friskkværnet salt over og vend gulerødderne rundt.

Når de er bløde og let brunede i kanten, er gulerødderne færdige.


Anret Tandoori-ret og honningstegte gulerødder på en tallerken.




Velbekomme :)



56 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page