Dejlig stikkelsbær-coulis som er skøn som topping på vanilleis eller youghurt.
Du skal bruge:
1 kg. stikkelsbær
500 g. sukker
1/2 dl. vand
Sådan gør du:
Rens og skyl stikkelsbærrene.
Hæld dem i en gryde og tilsæt sukkeret. Rør let rundt i blandingen.
Lad det stå i ca. 30 minutter.
Rens og skold et glas med tætsluttende låg.
Tryk bærrene let sammen med sukkeret mens der røres rundt.
Tilsæt vandet og bring bærrene i kog.
Lad det koge 4-5 minutter. Der røres rundt undervejs.
Tag gryden af varmen og hæld coulis'en i det rene og skoldede glas. Luk låget godt til.
Vend glasset på hovedet og lad det stå ca. 5 minutter.
Sæt glasset på køl og lad coulis'en sætte sig en dags tid inden det serveres.
God fornøjelse!
Comments