Super lækker solbær-crumble til den lille sult, til den gode kop kaffe eller the eller til desserten med vanille-is til.
Du skal bruge:
350 g. solbær
2 spsk. sukker
350 g. havregryn
175 g. sukker
50 g. smør
10 spsk. olie
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl solbærrene og nip stilken af.
Vej 350 g. solbær af og drys 2 spsk. sukker over. Vend bærrene med sukkeret.
Stil bærrene til side og lad dem trække med sukkeret mens crumble-dejen tilberedes.
Havregryn blandes med sukker i en skål.
Tilsæt smør og olie og bland ingredienserne godt sammen.
En tærteform beklædes med bagepapir. Smør bagepapiret med olie, også på kanterne.
Halvdelen af dejen fordeles i tærteformen. Tryk dejen sammen, så den hænger sammen og er ensartet.
Sæt formen i ovnen på midterste rille og lad bunden bage i 10 min.
Når bunden tages ud efter 10 min. hældes solbærrene over bunden og fordeles.
Resten af crumble-dejen fordeles over bærrene.
Sæt kagen tilbage i ovnen og giv den 15 min. mere ved 200 grader.
Når den tages ud, sættes den til, at køle af lidt af, inden den spises.
Rigtig god fornøjelse!
Comments