Skøn solbær-lagkage med fyld af solbær-creme, solbær-gele' og vanille-creme.
Hvis du er heldig at have en eller flere solbær-buske i haven er der så mange dejlige ting der kan tilberedes med disse dejlige og sunde bær, bla. solbær-gele'en som er lagt på nederste bund og solbær-cremen som er lagt over med de knuste makroner imellem.
Hvis du er heldig også at have brombær i haven, eller i naturen i nærheden, så pluk en håndfuld eller to til pynt.
Foruden brombær som pynt, er der brugt de små fine blåbær og lidt smukt rosa drys.
Du skal bruge:
Til creme:
150 g. solbær
3 spsk. sukker
1,5 dl piskefløde
1 spsk. cremepulver
Skyl solbærrene og nip alle små stilke af.
Læg solbærrene i en skål. Drys sukker over. Vend bær og sukker sammen.
Lad det stå og trække 1-2 timer.
Pisk piskefløden til flødeskum. Vend bærrene i flødeskummet.
Tilsæt cremepulver og vend det i flødeskummet.
Sæt cremen på køl.
Til lagkagen:
3 lagkage-bunde
Solbær-gele' ( Find opskrift HER )
Makroner
Vanille-creme af 1/2 brev cremepulver og 2 dl. letmælk ( Følg anvisning på pakken )
Til pynt:
Glasur af 1/4 pk. flormelis og vand
Rød frugtfarve
1/2 liter piskefløde
Brombær
Blåbær
Rosa drys
Sådan gør du:
Lagkagebunden skilles fra mellemlægspapiret og de 2 øvrige lagkagebunde.
Lagkagebunden lægges på et lagkagefad med den glatte side opad.
Solbær-gele' smøres på lagkagebunden i et jævnt lag ud til kanten. En palet-kniv er god til, at få et glat og jævnt lag.
Makroner knuses over solbær-gele'en så det dækker hele lagkagebunden i et jævnt lag.
Dæk makronerne med et lag vanille-creme. Ca. halvdelen af portionen er nok.
Læg næste lagkagebund på.
Dæk lagkagebunden med solbær-cremen og glat den med palet-kniven.
Læg sidste lagkagebund over med den ru side opad.
Sæt lagkagen på køl imens glasuren tilberedes og flødeskummet piskes.
Flormelis hældes i en skål. Har flormelis'en stået et stykke tid, er det en god ide' at sigte flormelisen.
Rør gradvist en lillesmule vand i mens glasuren røres til passende konsistens.
Tilsæt et par dråber rød frugtfarve til passende rosa farve fremkommer.
Pisk piskefløden til flødeskum. Skyl bærrene og læg på et stykke køkkenrulle.
Klip et lille hul i en sprøjtepose og læg en sprøjtetyl i. Mette Blomsterbergs rulle med sprøjteposer samt sprøjtetyller er perfekte til formålet.
Tag lagkagen ud af køleskabet og hæld glasuren forsigtigt på lagkagen. Smør glasuren rundt på lagkagebunden i et jævnt lag der dækker hele kagen.
Fyld flødeskum i sprøjteposen og sprøjte flødeskum på siderne af lagkagen samt som rosetter på toppen af lagkagen. Slut af med en roset i midten af lagkagen.
Sprøjt små kruseduller på 3-4 cm.'s længde imellem hver roset.
Sæt et brombær på hver flødeskums-roset og drys flødeskums-krusedullerne med rosa drys.
Læg små blåbær imellem hver roset.
Sæt lagkagen på køl til den skal serveres.
God fornøjelse og velbekomme!
Commentaires