Skøn og nem solbær-gele' lige til et stykke godt morgenbrød over lidt smør eller som underlag for vanillecremen på nederste bund i lagkagen.
Hvis du er heldig, at have en solbærbusk i haven, så gør dig selv den tjeneste at bruge lidt af solbærhøsten på denne skønne gele'.
Du skal bruge:
600 g. solbær
300 g. sukker
1,5 dl. vand
Sådan gør du:
Skyl og rens solbærrene. Nip alle små stilke af.
Hæld bærrene i en gryde og tilsæt vandet.
Lad bærrene koge op.
Når bærrene koger, så rør i gryden, og dæmp da varmen så bærrene derefter simrer.
Rør rundt i gryden indimellem.
Lad bærrene simre i ca. 10 min.
Placer en si over en skål, og si solbærrene så alt solbærsaften samles i skålen.
Rør rundt i bærrene i sien, så bærrene presses og saften sies fra.
Når al saften er samlet i skålen, hældes saften tilbage i gryden.
Gør et glas klar ved at rense og skolde det, så det er klar til det skal bruges.
Solbærsaften tilsættes sukkeret, og det bringes i kog. Skum fjernes undervejs.
Lad solbærsaften koge i 4-5 min. Rør rundt undervejs.
Hæld derefter solbær-gele'en i det rene og skoldede glas, og luk til med det samme.
Sæt glasset på køl, og lad det stå 1 dag for at stivne, inden det bruges.
Jeg har brugt et patent-glas med tætsluttende låg til gele'en, men et rengjort syltetøjsglas, rødbedeglas eller lignende med låg kan også fint bruges.
God fornøjelse med den lækre solbær-gele'!
Comments