Denne suppe er tilberedt af 1/2 Græskar, og den er så lækker.
Kernerne kan du bruge til, at så i jorden til næste år og få mange flere græskar, og den anden halvdel af græskarret kan du skære i tern og lægge på frost.
Så har du til en omgang Græskar-suppe senere på året.
Der er rigeligt til 4-5 personer. Hvis der er rester, kan de også fint fryses ned.
Du skal bruge:
1500 g. skrællet græskar i store tern
125 g.skrællede og skivede gulerødder
550 g. fintsnittet løg
3-4 fed hvidløg eller 1 Solo hvidløg
25 g. Smør
3 Hønse-bouillon terninger
1,5 L. vand
2,5 dl. Fløde
15 g. Salt
4 Spsk. Citron-saft
1 lille tsk. tørrede Chili-kerner
Friskkværnet Peber
Spis med lunt sprødt flutes og top evt. op med stegte Gyros Wok-stykker.
Sådan gør du:
Græskarret halveres efter at top og bund er skåret af.
Græskarret står nemmest ret op når bund/top er skåret af.
Frigør midten for kerner og skrab af med en spiseske.
Læg kerner mm. til side i en skål eller dyb tallerken.
Skær Græskarret i både og del dem i halve.
Skræl græskar-bådene og skær dem i mellemstore rustikke stykker.
Læg Græskar-stykkerne til side i en skål.
Gulerødderne skrælles og skives, og lægges til side.
Snit løg og hvidløg.
Smelt smørret i en suppegryde. Svits løg og hvidløg bløde.
Tilsæt græskar-stykkerne i gryden.
Tilsæt 3 smuldrede Hønse-bouillon terninger i gryden. Tilsæt derefter 1,5 Liter vand.
Tilsæt gulerødderne.
Lad blandingen koge op. Når den koger, så lad den koge ved middel høj varme i ca. 20 min.
Rør undervejs i suppen.
Tilsæt derefter fløden og lad det småkoge i ekstra 10-15 min.
Rør undervejs forsigtigt i suppen.
Tilsæt salt, Citronsaft og Chili-kerner.
Rør rundt og lad det simre let et øjeblik.
Krydr derefter med friskkværnet Peber, og smag til undervejs.
Suppen er rigtig lækker som den er, men hvis man lige kan finde Gyros Wokstykker i Supermarkedet, så er det ekstra lækkert at stege dem på panden og så toppe suppen op med dem.
Rigtig god fornøjelse! Og Velbekomme :)
Comments