De friske nye rabarber er fremme nu, og de kan nydes i en rigtig lækker Rabarber-crumble. Ekstra lækkert bliver det med lidt kvark og hindbærcoulis som tilbehør.
Kagen er let og hurtig at lave, og den smager skønt i en kombination af den syrlige og søde rabarber med den søde, sprøde dej.
Til et lille ovnfast fad kan 5-6 rabarber-stænger fint passe til. Skær bladet af samt enderne af, og skyl rabarber-stænglen grundigt.
Tænd ovnen på varmluft ved 180 grader.
Opskrift til et lille ovnfast fad med nok til 4 personer:
5-6 rabarber-stængler
3 spsk. sukker
1 tsk. vanille-sukker
Skær bladet af samt enderne af, og skyl rabarber-stænglen grundigt.
Skær dem i skrå skiver på ca. 1-2 cm. bredde.
Hæld skiverne i en skål og bland dem sukker og vanille-sukker og lad dem stå og trække lidt imens dejen blandes.
Crumble-dej:
100 g.smør
3 dl. hvedemel
1 dl.havregryn
4 spsk. sukker
2 spsk. mørk sirup
Dejen blandes og findeles med fingrene, så dejen bliver grynet.
Bland dejen godt, så alle ingredienser bliver godt blandet.
Rabarberne hældes i bunden af et lille ovnfast fad.
Dejen fordeles ovenpå rabarberne i et jævnt lag.
Imens kagen er i ovnen tilberedes den lækre Hindbær-coulis.
335 g.skyllede friske hindbær
4 spsk. sukker
3 spsk. vand
Hindbærrene hældes i en lille gryde. Sukker og vand tilsættes og blandingen røres rundt og koges op.
Skru lidt ned for varmen, og lad det simre ved middellidt i ca. 10 min.
Når hindbær-coulis'en har samlet sig, skrues varmen ned på laveste trin, og hindbær-coulis'en simrer derefter lige så stille i ca. 15 min.
Rør blandingen ensartet.
Sluk derefter for varmen og lad coulis'en stå til den skal bruges.
Sæt fadet i ovnen og bag kagen ca. 20 min. ved 180 grader.
Tag kagen ud og lad den afkøle lidt.
Nyd et stykke med kvark og hindbær-coulis.
Velbekomme <3
Comments