En lækker ret som kan bruges til tilbehør til en lækker steak, ribeye, kotelet, bøf eller kylling.
Efter en tur i haven eller naturen for at indsamle Mælkebøtterødder er det en hel total-oplevelse, at sætte sig til bords og nyde retten.
Retten er krydret med hvidløg, rosmarin, salt og peber og er lige prikken over i'et som tilbehør sammen med en lækker sauce. Peber sauce passer perfekt.
Sådan gør du:
Gå en tur ud i haven eller i naturen omkring dig. Tag en skål med og en lille planteske som du kan grave ned i jorden ved siden af Mælkebøtten og løsne roden med.
Husk også havehandskerne.
Saml så mange rødder du kan. De kan variere i størrelse og i hvor lette de er, at få op af jorden.
Ryst så meget jord af du kan.
Læg dem i skålen med planten nedad så rødderne ligger øverst.
Når du har samlet mindst 10 rødder, knækkes stængler og blade af og kasseres eller gives til evt. dyr. Derefter skyller du dem under haveslangen af flere omgange så så meget som muligt jord bliver skyllet af, inden de kommer indenfor i køkkenet.
I køkkenet sættes skålen i køkkenvasken og skålen fyldes med vand.
Lad Mælkebøtterødderne stå i vand i et par timer inden de tilberedes.
Har du plukket flere Mælkebøtter, så brug imens tiden til at tilberede dem til saft, snaps eller sirup. Find f.eks opskrift på Mælkebøttesaft HER
Efter et par timer skyller og vasker du Mælkebøtterrødderne. Brug en lille urtekniv til, at skære top og ender af, og skær så forsigtigt skrællen af.
Der kan være meget jord omkring roden, så hold godt øje med, at alle jordrester er skyllet og skåret af.
Læg Mælkebøtterods-stykkerne på en bageplade på et stykke bagepapir.
Når alle Mælkebøtterødder er ordnet, ryddes op efter resterne af Mælkebøtter, rødder og vand.
Derefter arbejdes der videre med de øvrige ingredienser.
Portion til 2 personer.
10-12 Mælkebøtterødder
5 kartofler
1 stort løg
1 Courgette
2 spsk. smør
2 fed hvidløg
5 frosne tern af Holdbare friske krydderurter med Rosmarin. Se opskrift HER
Eller 10 spsk. olie og 1-2 stilke Rosmarin/ 2 spsk. tørret Rosmarin
Salt og peber
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Del hver kvart 1-2 gange.
Tag skallen af løget og del løget i 2 halve. Del hver halvdel i 5-8 snitter.
Fordel kartofler og løg på bagepapiret på bradepanden ved Mælkebøtterods-stykkerne.
Skyl Courgetten og skær dem i grove skiver. Del hver skive over i 2.
Tilføj Courgette-skiverne på bradepanden.
Bland grøntsagerne sammen. Pres hvidløgs-fedene og bland dem godt med grøntsagerne.
Tag en spks. smør af gangen og findel. Bland den med grøntsagerne.
Fordel de frosne tern af olie og Rosmarin rundt på grøntsagerne, eller bland olie og frisk eller tørret Rosmarin med grøntsagerne.
Drys med friskkværnet salt og peber.
Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag ved 180 grader varmluft i ca. 40 min.
Spis den skønne ret til et godt stykke kød med en lækker sauce til.
Velbekomme!
Comentarios