En skøn dessert som man kan bruge de solmodne solbær til, som Solbær-buskene bugner med i øjeblikket.
Den består af Solbær pure', Vanille-creme og makroner og er nem og hurtig at lave, men kræver en lille smule forberedelse hvor Solbær pure'en skal tilberedes og vanille-cremen skal mixes og sættes på køl inden desserten kan anrettes.
Solbær-pure':
500 g.solbær uden stilke
1 dl. vand
100 g. flormelis
Vanille-creme:
1 brev Vanille-creme pulver
5 dl. Mælk
100 g. knuste Makroner
Solbærrene skylles og hældes i en gryde. Tilsæt vand og lad det koge op hvorefter varmen dæmpes så bærrene simrer. Rør imens i solbærrene og mos undervejs bærrene mens de simrer ca. 10 min.
Læg en sigte over en skål og hæld pure'en igennem sigten. Pres bærrene mod sigten med en ske, så så meget pure' som muligt løber igennem sigten.
Skrab tilsidst undersiden af sigten med en ske, så det sidste pure' kommer med i skålen.
Sigt flormelis i pure'en lidt af gangen og rør undervejs. Undgå at flormelisen klumper i pure'en ved at røre undervejs. Tag evt. et piskeris til hjælp.
Sæt pure'en på køl et par timer, så den er helt kølet af inden den anrettes til trifli.
Vanille-creme pulver tilberedes på anført på pakken.
Sættes på køl et par timer.
Når trifli'en skal anrettes, knuses makronerne.
Der tages en skål og bunden dækkes med et lag knust makroner.
Fordel dereftere et lag Solbær-pure' over.
Derefter et lag Vanille-creme.
Så et lag knuste Makroner, et lag Solbær-pure' og så et lag Vanille-creme.
Tilsidst fordele resten af Solbær-pure'en på toppen af trifli'en.
Drys 10-20 solbær på toppen og pynt med en stilk Citronmelisse eller en spiselig blomst.
Lad triflie'en stå overdækket et par timer på køl og trække, inden den spises.
Rigtig god fornøjelse :)
Comentarios