Marcipanroser til pynt på lagkager, bradepandekager, sandkager, desserter og på overflødighedshorn af kransekage.
Marcipanen kan købes ved nogle bagerier og konditorier, i webshops med produkter til bagning eller i små portioner i større supermarkeder.
Fremgangsmåde:
1: Rul et stykke marcipan ud til en lang længde i ringfinger-tykkelse.
2: Skær i stykker på 1-2 cm. og rul stykkerne til kugler.
3: Rul en kugle til kegleform imellem håndfladerne.
4: Placer en eller et par kugler ad gangen i en frostpose, og tryk dem med håndfladen så den ene ende bliver tynd og kan formes i rosenblads-facon, og den anden ende er lidt tykkere.
5: Placer blade på den kegleformede 'rosenknop', og form det øverste af bladende i facon.
6:Anvend 3,4 eller 5 blade pr. rose efter ønsket størrelse, og skær den tykkere 'bund' til med en skarp kniv så rosen får en stabil, flad bund.
7: Læg en kugle grøn marcipan i en frostpose og tryk den flad til ønsket bladfacon imens at marcipanen stadig er i frostposen. Anvend bagsiden af en urtekniv til at markere i bladfacon imens at marcipanen stadig er i frostposen.
Tag stykket ud af posen og skær bladet til samt skær med bagsiden af en urtekniv linjer i bladet. Hvis kniven hænger i marcipanen, kan en smule olie bruges til at smøre på bagsiden af kniven.
8. Voila! En rose er klar til dekoration.
Yorumlar