top of page
Forfatters billedemollyrosenhoney

Marcipanroser

Opdateret: 12. mar. 2023

Marcipanroser til pynt på lagkager, bradepandekager, sandkager, desserter og på overflødighedshorn af kransekage.


Marcipanen kan købes ved nogle bagerier og konditorier, i webshops med produkter til bagning eller i små portioner i større supermarkeder.



Fremgangsmåde:

1: Rul et stykke marcipan ud til en lang længde i ringfinger-tykkelse.

2: Skær i stykker på 1-2 cm. og rul stykkerne til kugler.

3: Rul en kugle til kegleform imellem håndfladerne.




4: Placer en eller et par kugler ad gangen i en frostpose, og tryk dem med håndfladen så den ene ende bliver tynd og kan formes i rosenblads-facon, og den anden ende er lidt tykkere.





5: Placer blade på den kegleformede 'rosenknop', og form det øverste af bladende i facon.

6:Anvend 3,4 eller 5 blade pr. rose efter ønsket størrelse, og skær den tykkere 'bund' til med en skarp kniv så rosen får en stabil, flad bund.




7: Læg en kugle grøn marcipan i en frostpose og tryk den flad til ønsket bladfacon imens at marcipanen stadig er i frostposen. Anvend bagsiden af en urtekniv til at markere i bladfacon imens at marcipanen stadig er i frostposen.



Tag stykket ud af posen og skær bladet til samt skær med bagsiden af en urtekniv linjer i bladet. Hvis kniven hænger i marcipanen, kan en smule olie bruges til at smøre på bagsiden af kniven.





8. Voila! En rose er klar til dekoration.



67 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Yorumlar


bottom of page