Det er en skøn oplevelse både, at plukke de udsprungne kønne Mælkebøtter og at smage den skønne saft som har en smuk gylden farve og en dejlig honning-agtig smag.
Det er en gave, at have haven fuld af mælkebøtter. De er både dejlige at se på i den skønne solgule farve og de kan bruges til mange ting.
I flere lande er den en eftertragtet råvare som både kan sauteres, steges, bages, syltes samt koges til sirup eller saft samt kan brygges til en snaps.
Mælkebøtte-saften smager dejligt og friskt honning-agtigt, og kan bruges både til en kølig forfriskning samt på middagsbordet som et alternativ til saftevand.
Du skal bruge:
50 mælkebøtteblomst-hoveder
1,5 Liter vand
3 spsk. Mælkebøtte-sirup
Sådan gør du:
Pluk mælkebøtter, ryst dem fri for evt. smådyr og læg dem i en skål.
Tag en stor gryde frem.
Nip blomsterhovedet af, og læg resten af mælkebøtte-stilken til side.
Pluk kronbladende af mælkebøtte-blomsten direkte ned i gryden.
Sørg for, at der ikke kommer rester med af grønne blade, da de er bitre i smagen.
Nip så mange kronblade af blomsten som muligt.
Når der er nippet kronblade af 50 Mælkebøtte-blomster, tilsættes der 1,5 Liter vand i gryden.
Rør rundt i gryden, så alt bliver fordelt.
Lad blandingen koge op. Når det når kogepunktet og har kogt et øjeblik, skrues der ned for varmen til middelvarme. Lad blandingen småkoge i 15-20 minutter.
Tag gryden af varmen.
Der tages en skål og en sigte frem.
Saften hældes igennem sigten, så alle kronblade bliver sigtet fra.
Saften smages til med Mælkebøtte-sirup. Find opskrift HER
Tag en spsk. sirup af gangen, og rør ud i saften.
Smag til undervejs.
Alternativt kan der sødes med honning eller sukker.
Mælkebøtte-saften hældes på en rengjort glas-kande og sættes på køl.
Lad den køle af et par timer inden den nydes af et fint glas.
God fornøjelse!
Comments