Min begejstring for Skvalderkål vil ingen ende tage.
Jeg syntes simpelthen, at det er genialt at det er muligt at gå lige ud i haven og tage for mig af Naturens spisekammer med god samvittighed. Og det er overflod, og Skvalderkål vokser så godt og breder sig helt af sig selv.
Så der er masser af mad, og det er sundt.
Denne her salat er en kernesund lækkebidsken, og har du Skvalderkål i haven, så er den virkelig værd at prøve.
Gå ud i haven, og gør det til et helt eventyr, at finde de friskeste og fineste Skvalderkål. Skinner solen, summer bierne og synger fuglene gør det bare oplevelsen endnu bedre.
Til 2-3 personer
Du skal bruge:
1/2 liter Skvalderkål ( pres dem ned i et Deciliter-mål og saml det godt hvis det er et mål der kan rumme 1/2 liter )
4 tsk. Grøn Pesto
2 spsk. Olivenolie
2 spsk. Hvidvinseddike
1 tsk. flydende honning
10 Cherry tomater eller andre gode tomater ( 5-6 stk. hvis det er større tomater )
Sådan gør du:
Pluk en god portion fine Skvalderkål og saml i en skål.
Hæld vand til Skvalderkålen og fyld skålen op med vand. Lad Skvalderkålene stå i blød et par timer.
Skyl de enkelte Skvalderkål godt, og læg dem i en ren skål.
Tag et skærebræt og en urtekniv og snit Skvalderkålen fint.
Læg den snittede Skvalderkål i en skål.
Tilsæt grøn Pesto, Olivenolie, Hvidvinseddike og Honning. Vend det hele rundt så alt er fordelt.
Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Tilsæt dem til salaten, og vend salaten rundt.
Hæld salaten over i en fin glasskål eller dyb tallerken, så den er klar til servering.
Spis den som tilbehør til sommerens grill-mad eller som tilbehør til en hvilken som helst middags-ret.
Jeg kunne nok sagtens spise den som frokost også med et stykke godt brød eller flutes til.
Velbekomme og rigtig god fornøjelse!
Bình luận