Hvis du mangler noget, at bruge dine rabarber til, så er denne skønne tærte et rigtig godt bud.
Brug den til kaffen som den er eller til dessert med lidt vanille-is eller Creme fraiche til.
Du skal bruge:
250 g. Hvedemel
65 g. sukker
2 æggeblommer
200 g. smør
225 g. rabarber
2 spsk. sukker
2 æggehvider
2 spsk. sukker
150 g. revet marcipan
Sådan gør du:
Tag smør ud af køleskabet.
Tilbered dejen ved at blande mel med sukker. Tilsæt æggeblommer og rør rundt.
Tilsæt smør og rør dejen rundt. Saml den med hænderne.
Læg dejen i en dyb tallerken og sæt den på køl.
Rabarberne ordnes ved at skære enderne af og skylle dem godt.
Skær dem i skrå skiver på ca. 1 cm.
Vej dem af.
Hæld dem i en skål.
Tilsæt sukker og rør rundt.
Lad rabarberne trække indtil de skal bruges.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
En tærteform med løs bund smøres med smør på bund og kanter.
Når dejen har stået på køl i 15-20 min., tages den ud af køleskabet.
Drys et let lag hvedeml på bordet.
Rul dejen forsigsigt ud med en kagerulle.
Vend dejen for hver gang den er rullet tilpas. Tag den forsigtigt fra bordpladen når den skal vendes, og sørg for, at der er mel på bordpladen under dejen.
Brug evt. en paletkniv til, at løsne dejen fra bordpladen.
Når dejen er rullet tilpas tynd, anbringes den forsigtigt i tærteformen. Sørg for at dejen også dækker kanterne.
Sær tærten i ovnen og bag den i 10 min.
Imens piskes æggehviderne stive. Der tilsættes sukker når massen er tilpas stiv, og der piskes derefter et øjeblik for at blande sukkeret godt i marengsen.
Riv marcipanen direkte ned i marengsmassen. Vend blandingen forsigtigt rundt.
Når tærtebunden er kommet ud af ovnen, står den et par minutter til afkøling inden marengsmassen fyldes i tærtebunden.
Hvis der er resterende dej, rulles det tyndt ud og skæres i strimler, som lægges på toppen af tærten som et gitter.
Sæt tærten i ovnen igen og bag den i 25 min. i midten af ovnen.
Lad den køle af inden den spises.
Velbekomme :)
Comentarios