Lækker gryderet med hakket oksekød, grønt, dejlige krydderier og kinesisk blommesauce.
Nok til 2-3 personer:
Du skal bruge:
500 g. hakket oksekød
1 alm. løg
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
1 tomat
1 dåse flåede tomater
1 grøn chili
3 spsk. Kinesisk blomme-sauce - Find opskrift HER
3 stilke frisk timian
2 stilke frisk rosmarin
1,5 tsk. Tandoori Masala krydderi
200 g. grønne bønner
Salt og peber
Sådan gør du:
Snit begge løg. Tag skallen af hvidløgsfedet og gør det klar til presning.
Varm olie op i en wokpande eller stor gryde.
Svits oksekødet i den varme olie undder omrøring.
Tilsæt de snittede løg og rør rundt. Dæmp varmen en smule.
Pres hvidløgs-fedet i gryden og rør rundt.
Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver.
Tilsæt i gryden og rør rundt.
Skyl en tomat og skær den kvarte, og halver kvarterne. Tilsæt i gryden og rør rundt.
Skyl den grønne chili og skær den i fine skiver. Tilsæt i gryden og rør rundt.
Lad kødet simre ved middelvarme.
Tilsæt 3 spsk. kinesisk blommesauce i retten og rør rundt.
Skyl Timian og Rosmarin. Alle blade nippes af Timian-kvistene.
Alle nåle nippes af Rosmarin-kvistene. Rør rundt i gryden.
Tilsæt Tandoori-krydderi og rør rundt.
Skyl og halver friske eller frosner grønne bønner.
Hvis bønnerne er friske, skal de småkoge i retten ca.1/2 time.
Hvis de er frosne, skal de småkoge ca. 15 minutter.
Læg låg på gryden og lad retten simre ved middelvarme.
Rør indimellem i retten.
Spis gryderetten med et godt stykke brød til.
Velbekomme!
Comments