De lækreste havregrynskugler som både er en fryd for ganen, for øjet og er mættende.
De har så meget smag, og er skønne både som konfekt i Julen og til en hvilke som helst dag med en dejlig kop kaffe eller the.
De er tilsat saft fra en stor appelsin, så de har det lille pift af orange.
Af denne portion bliver der ca. 60 stk.
Du skal bruge:
500 g. Havregryn
400 g. Flormelis
65 g. Kakao
Saft af 1 appelsin ( ca. 8 spsk. )
200 g. blødt eller smeltet smør
Evt. en smule vand til til at samle dejen
Sådan gør du:
Bland havregryn, Flormelis og Kakao i en stor skål.
Tillsæt appelsin-saft og rør rundt.
Tilsæt smør og saml dejen så den hænger sammen.
Det gør ikke noget at dejen føles lidt tør.
Hvis det bliver svært at samle dejen til små kugler, kan hænderne fugtes lidt i vand.
Saml da dejen sammen let med hænderne, så det hænger lidt sammen.
Rul små kugler af dejen. Dejen må gerne være tør.
Rul kuglerne i guld-støv eller kakao.
Læg havregrynskuglerne på en tallerken eller et fad, og sæt dem på køl.
De kan også lægges i en kagedåse som er foret med et stykke køkkenrulle i bunden.
Læg også et stykke køkkenrulle imellem hvert lag.
God fornøjelse og Velbekomme!
Comments